Over ons

In het zuidelijkste puntje van Zuid Limburg ligt het dorpje Noorbeek verscholen tussen de heuvels in het beekdal van de Noor. Dit zal zeker ook een reden zijn waarom Noorbeek door bezoekers gezien wordt als een van de mooiste dorpen van ons land. Maar er is veel meer. Noorbeek heeft een nog ongeschonden dorpskern, een prachtige middeleeuwse kerk, een intiem dorpspleintje, oude boerderijen rondom, leuke kroegjes en restaurantjes en waar vind je dat nog in een dorpje; een slager een bakker en kruidenier?

Schey

Boven op een helling even buiten Noorbeek ligt het gehuchtje Schey. De geschiedenis van Schey gaat terug tot de 9e eeuw toen hier een boerderij lag die zorg moest dragen voor het innen van belastingen. Wat daar nog aan herinnert is een waterput midden in het veld. Onze boerderij, de Scheyerhof ligt aan de rand van Schey en kijkt aan de ene kant uit over het Noordal en aan de andere kant over de heuvels.

De boerderij

Onze van oorsprong 17de eeuwse boerderij, toen niet meer dan een woontorentje met schuur, is in de loop van vele jaren steeds verder uitgebouwd. Wij hebben de boerderij weten te verbouwen tot 6 luxe hoeve appartementen met zoveel mogelijk behoud van authentieke elementen uit oude tijden. Natuurlijk hebben we geen concessie gedaan aan de luxe en comfort van nu. De zeer grote tuin is de oorspronkelijke huisweide van de boerderij. Hier lopen nu onze kippen rond die je met recht echte scharrelkippen kunt noemen! Je kunt hier heerlijk zitten in de zon en als je het te warm krijgt, biedt de schaduw van de bomen aangename verkoeling. De tuin gaat vloeiend over in het omringende landschap. De boerderij uitlopen betekent dan ook de natuur inlopen.

Bed & breakfast

Wat is er heerlijker dan ‘s morgens verwend te worden met een luxe ontbijt? Naast uw verblijf in een van onze hoeve appartementen kunnen wij ook een uitgebreid ontbijt voor u verzorgen. U kunt het ontbijt per dag boeken. In het weekend is ontbijt alleen mogelijk in combinatie met een weekendboeking. De kosten voor een ontbijt bedragen 9.00 eur p.p.

Zoover awards

In 2014 hebben wij een Zoover award gewonnen in de categorie Highly recommended. Door bezoekers van Zoover zijn wij verkozen tot een van de beste accomodaties van europa! Ook in 2015 hebben wij deze prijs weer op weten te strijken!